Fpse for Android Discussion/Feedback

gamerguy80
Member
Posts: 56
Joined: Tue May 10, 2011 4:58 pm
Primary Device: Google Nexus 5
Operating System: Android KitKat 4.4.4
ROM: Stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby gamerguy80 » Fri Jul 26, 2013 10:32 pm

hi schtruck i had to factory reset my phone and when i did i redowloaded fpse and the new update i can no longer see my external sd card when i go to easy menu i think go to external sd card and only a folder called IMAGE is shown?

SwordOfContempt
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sat Feb 16, 2013 8:17 am
Primary Device: HTC Vivid

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby SwordOfContempt » Sat Jul 27, 2013 3:03 am

Hello schtruck, sorry to bother you man, but there's a glaring issue regarding the HTC One. For whatever reason, I am not allowed to press more than two buttons at a time; whenever I try to, all button actions cease until I take my fingers off the screen..

I didn't have this problem with my old phone(HTC Vivid), and apparently I'm not the only HTC one owner who experiences this problem. For the record, everything else works perfectly. I really love this emulator, and if you or anyone can help me with this, it'd be GREATLY appreciated. Thank you much in advance.

bananaclawz
Junior Member
Posts: 13
Joined: Fri Mar 04, 2011 10:32 pm
Primary Device: Tmobile G2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby bananaclawz » Sun Jul 28, 2013 3:24 pm

Hey Schtruck

Can you please advise if there will be a performance boost for OpenGL plugin using Nexus 10 with FPSE? Interestingly, Tomb Raider 3 plays fine after one or two frame buffers. However, I still experience the severe slowdown for the following games:

"Tony Hawk 4"
"Final Fantasy 9"
"Final Fantasy 8"
"Spyro The Dragon"
"Tenchu 1 and 2"
"Ape Escape"
"Tomba"
"Brave Fencer Musashi"
"Xenogears"

Landscape and Portrait mode results in the same Frame Buffering issue. Again for all of these games, if I stand still for 10 seconds and "NOT" do anything, the game catches up and plays perfect. Once I MOVE in game however (textures, environments loading, etc?), the game slows down until I repeat the same process above.

Thanks!

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Mon Jul 29, 2013 10:35 pm

have you tried to set Force Landscape from video menu, it isn't better?


Btw i just pushed a new Beta for Android and OUYA:

- Added CPU optimisations for ARM V5, V6 and V7, give interresting boost
- Fixed a last SDcard recognition problem
- Fixed games Moto Racer, Einhender, Breath of fire III and more with Software plugin (Missing textures suddenly and Input bug on Moto Racer)
- Added automatic recognition of Adreno GPU to add Specific OpenGL fix automaically
- Added the possibility to set manually plugins to avoid to be downloaded each update
Get files from http://www.fpsece.net/plugins.zip and unzip it to /sdcard/fpseplugins.

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 1355
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 4
Location: France
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby i900frenchaddict » Tue Jul 30, 2013 11:31 pm

SwordOfContempt wrote:Hello schtruck, sorry to bother you man, but there's a glaring issue regarding the HTC One. For whatever reason, I am not allowed to press more than two buttons at a time; whenever I try to, all button actions cease until I take my fingers off the screen..

I didn't have this problem with my old phone(HTC Vivid), and apparently I'm not the only HTC one owner who experiences this problem. For the record, everything else works perfectly. I really love this emulator, and if you or anyone can help me with this, it'd be GREATLY appreciated. Thank you much in advance.


Could you please download a free "multitouch tester" form google play and see if multitouch (or let's say 3 fingers at a time) is handled correctly? Thus we could know if the problem is specific to Fpse, or specific to the HTC ONE + your custom ROM

twenty90seven
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Aug 02, 2013 10:52 am
Primary Device: Huawei Ascend
Operating System: Android
ROM: Stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby twenty90seven » Fri Aug 02, 2013 12:14 pm

Fixed games Moto Racer, Einhender, Breath of fire III and more with Software plugin (Missing textures suddenly and Input bug on Moto Racer)

How do you get the fix to work with Motoracer? I downloaded the plugins and placed in the folder, but the game still comes up with the input issue. Do I need to enable a plugin from the menu?

DarkBahamut
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Mon Mar 29, 2010 7:51 pm
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby DarkBahamut » Fri Aug 02, 2013 9:56 pm

schtruck wrote:@DarkBahamut, on which device are you running FPse? it's true that on somes device where the Latency is too high (IE, old OMAP cpu ), the Default configuration is really bad, but switching off SPUsync fix the problem. The current audio plugin has itself a HIgh latency in SPUSYNC mode. I'll try to tune is directly from on of those old devices to find the best result...


Excuse the delayed reply to this. Not been using FPSE much recently but noticed there were quite a few sound related updates so decided to give it another try.

In FFVII The audio still isn't great at all, even with all the recent audio updates. Music plays okay for the most part, maybe 85-90% correct, but it still isn't quite right. The sound effects are the bigger issue, like menu sounds. They are much worse and are quite poor still. I've tried playing with the audio settings again including the manual latency setting but nothing makes it any better.

The graphic render has improved quite a bit though. In FFVII previous it was near unplayable in OpenGL. Massive issues, graphic corruption and so on, but now there's just some minor issues such as green/red lines in textures nearly all the time. Not ideal but much much better than it was before.

Device is Asus Transformer Prime (Tegra 3)

brujo5
Junior Member
Posts: 11
Joined: Fri Jul 12, 2013 5:00 pm
Primary Device: galaxy s4
Operating System: android
ROM: 4.2.2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby brujo5 » Sat Aug 03, 2013 4:11 pm

schtruck wrote:have you tried to set Force Landscape from video menu, it isn't better?


Btw i just pushed a new Beta for Android and OUYA:

- Added CPU optimisations for ARM V5, V6 and V7, give interresting boost
- Fixed a last SDcard recognition problem
- Fixed games Moto Racer, Einhender, Breath of fire III and more with Software plugin (Missing textures suddenly and Input bug on Moto Racer)
- Added automatic recognition of Adreno GPU to add Specific OpenGL fix automaically
- Added the possibility to set manually plugins to avoid to be downloaded each update
Get files from http://www.fpsece.net/plugins.zip and unzip it to /sdcard/fpseplugins.



when in playstore?

also previus version some video modes not working in cm10.2 [android 4.3]

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Mon Aug 05, 2013 6:52 am

Sorry, i just added somes fixes for somes others games... i make somes test and i think i will push a new version within 12 hours.

I have optimised the scanning files process, with a cache. No Scan is done one time, and each time a difference is found, Menu is immediate now, now more everytime scanning.

NFLEllison
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Mon Aug 05, 2013 5:11 pm
Primary Device: HTC Evo 4g
Operating System: Android
ROM: Final Fantasy 9

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby NFLEllison » Mon Aug 05, 2013 5:20 pm

Help! I've been playing final fantasy 9 and the change disc option is not working. I thought their was a patch for this already but Mabye it just doesn't work for my phone. Is there anything I can do to fix it??


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron