Fpse for Android News

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sat Oct 04, 2014 8:21 am

@Q8-V08,

on Kitkat and Android device with no hardware button you just need to slide from the bottom of the screen to up and the control bar appear.

About OpenGL it can be just a problem of limited memory, try to switch off GLboost , but for Adreno it's necessry, so try to reduce it.

Q8-V08
Member
Posts: 42
Joined: Tue Feb 18, 2014 12:21 am
Primary Device: Nexus 7 2013

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Q8-V08 » Sat Oct 04, 2014 10:52 am

Isn't vram shared off the total ram with socs the same as intergrated intel gpu motherboards?, a percentage of 2GB on my snapdragon s4 pro, minus system apps and background apps, prior to running fpse I normally have around just over 1GB RAM left.

Video of said problem, like I said it returns to normal when re-entering the menu, recents or home and then going back in-game.
https://vid.me/hjk

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sat Oct 04, 2014 1:59 pm

OpenGL layer corrupted, try to restart your device please

User avatar
Akademicks
Member
Posts: 46
Joined: Mon Jun 16, 2014 4:35 pm
Primary Device: HTC One Max
Operating System: Android 4.4.2 KitKat
ROM: Rooted Stock Sense 6.0 ROM

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Akademicks » Sat Oct 04, 2014 2:46 pm

Hey Schtruck, I was wondering if you could make the Buttons Vibration: low vibration a little lower. I love this feature but I feel that it could be lower, or it just may be my phone. :?

Game: Tomb Raider
FPse Version: 0.11.148
Video Mode: OpenGL
Video Settings Enabled: (These were set on default)
Framelimiter
FrameSkip
Print FPS
Adjust framebuffer access
Special upload detection
Frame Texture
Busy Fix

This happened when I loaded a savestate. This usually happens when I play an OpenGL game but it's starting to happen alot on Tomb Raider.
Image

This occured when I saved my game by the save crystal. :shock:
Image

A view of the save crystal. I didn't know what it was when I first seen it. :lol:
Image
Last edited by Akademicks on Sat Oct 04, 2014 3:00 pm, edited 1 time in total.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sat Oct 04, 2014 2:51 pm

available free memory.... just choose to close unused programs from the task manager, it should be enought

User avatar
Akademicks
Member
Posts: 46
Joined: Mon Jun 16, 2014 4:35 pm
Primary Device: HTC One Max
Operating System: Android 4.4.2 KitKat
ROM: Rooted Stock Sense 6.0 ROM

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Akademicks » Sat Oct 04, 2014 3:03 pm

Q8-V08 wrote:Isn't vram shared off the total ram with socs the same as intergrated intel gpu motherboards?, a percentage of 2GB on my snapdragon s4 pro, minus system apps and background apps, prior to running fpse I normally have around just over 1GB RAM left.

Video of said problem, like I said it returns to normal when re-entering the menu, recents or home and then going back in-game.
https://vid.me/hjk

If you want to get the most ram out of your phone, download Greenify. It hibernates apps from running in the background. Once you use Greenify, you'll never need to use a task manager again.

nordikwolf
Member
Posts: 53
Joined: Wed Sep 10, 2014 6:47 pm
Primary Device: Samsung Galaxy Note 3 LTE 4G
Operating System: Android
ROM: Stock 4.4.2 KitKat

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby nordikwolf » Sat Oct 04, 2014 3:10 pm

Well I think that the Audio quality is indeed better now.

But is there any space left to improve the speed of the Software HD mode or is it at its maximum speed already?

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sat Oct 04, 2014 3:32 pm

HD software can be boosted easyly to 20% i think. let me try to work on one optimisations for it

User avatar
Akademicks
Member
Posts: 46
Joined: Mon Jun 16, 2014 4:35 pm
Primary Device: HTC One Max
Operating System: Android 4.4.2 KitKat
ROM: Rooted Stock Sense 6.0 ROM

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Akademicks » Sat Oct 04, 2014 6:07 pm

Schtruck, what Drawing Thread Priority do you recommend for a game like Tomb Raider? When i'm walking, items like rocks and walls just pop into place when i'm like 5ft away from it. I'm not sure what the setting mean but will it help?

nordikwolf
Member
Posts: 53
Joined: Wed Sep 10, 2014 6:47 pm
Primary Device: Samsung Galaxy Note 3 LTE 4G
Operating System: Android
ROM: Stock 4.4.2 KitKat

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby nordikwolf » Sat Oct 04, 2014 7:00 pm

Nice Schtruck. Thanks.


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests