Fpse for Android News

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2041
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Thu Jul 28, 2011 8:45 pm

it's not a problem of Filter, but a Texture Windows massive use, to emulated that, we need much CPU, that's why it slowdown on low devices.

We are working on the next version , this problem has still not be fixed.

LouCipher
Member
Posts: 93
Joined: Tue Feb 15, 2011 8:41 am
Primary Device: TMobile G2
ROM: CM7 RC1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby LouCipher » Thu Jul 28, 2011 9:36 pm

schtruck wrote:it's not a problem of Filter, but a Texture Windows massive use, to emulated that, we need much CPU, that's why it slowdown on low devices.

We are working on the next version , this problem has still not be fixed.


Ah, that's right, forgot about that. How about when opengl is implemented? As I recall, Pete sped this up with his gpu plugins back in the day by implementing texture windows via pixel shaders. Once you have ogl running, could you write a pixel shader routine to handle texture windows in the gpu to improve performance? Is this something you've considered?

sebastian9
Junior Member
Posts: 9
Joined: Thu Sep 02, 2010 1:41 pm
Primary Device: Samsung Galaxy Note
Operating System: Android 4.0.4
ROM: N7000XXLRG
Location: Argentina
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby sebastian9 » Thu Jul 28, 2011 10:52 pm

schtruck wrote:it's not a problem of Filter, but a Texture Windows massive use, to emulated that, we need much CPU, that's why it slowdown on low devices.

We are working on the next version , this problem has still not be fixed.




I meant it is too blurred, running windows is more pleasing to the eye
the desaseleracien not so bad in some games

jusama14
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Sun Apr 17, 2011 8:49 pm
Primary Device: galaxy nexus

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby jusama14 » Sat Jul 30, 2011 1:15 am

schtruck wrote:it's not a problem of Filter, but a Texture Windows massive use, to emulated that, we need much CPU, that's why it slowdown on low devices.

We are working on the next version , this problem has still not be fixed.


Schtruck, any updates on the (hopefully minor/easy to fix) bug I reported? Although it's working fine for me now, I feel it could be useful for other people and of course provide an overall cleaner and bug-free emulator.

suavethekid
Member
Posts: 92
Joined: Fri Apr 08, 2011 4:31 am
Primary Device: Galaxy note 2, Motorola Xoom
ROM: Blazer rom, Tiamat

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby suavethekid » Sun Jul 31, 2011 10:00 pm

If disk skip doesnt get fixed on next update im going to be sad :(

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2041
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Thu Aug 04, 2011 8:45 pm

Here is a list of fixes and new features for next version of FPse,

Done:
- Fixed a bug into CDROM emulation, Megaman Legend 2 works well now.
- Cheat menu enhanced with 10 cheats lines, Frequency per second to apply cheats, Button to activate or Unset Cheats and seek code beginning by 0xDxxxxxx
- Fixed a bug which make FPse much more stable when going into menus and returning to emulation, this bugs was more visible on faster devices on which FPse crashed just after loading ISO or BIOS file or just Restarting.
- Fixed Disc swap problem for games like Legend of dragoon and all others on which it didn't worked.
- Fixed Mdec emulation, which is much more accurate now.

Working on:
- Fix for game Skull monkeys and somes other games.
- Verifying and adding somes others languages posted into specific threads! thanks.
- Adding a factor of zoom for onscreen buttons, from 50% to 150%.

User avatar
MegaBubble
Junior Member
Posts: 11
Joined: Fri Jul 22, 2011 1:42 pm
Primary Device: Xperia play
Operating System: 2.3
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby MegaBubble » Thu Aug 04, 2011 9:53 pm

schtruck wrote:Here is a list of fixes and new features for next version of FPse,

Done:
- Fixed a bug into CDROM emulation, Megaman Legend 2 works well now.
- Cheat menu enhanced with 10 cheats lines, Frequency per second to apply cheats, Button to activate or Unset Cheats and seek code beginning by 0xDxxxxxx
- Fixed a bug which make FPse much more stable when going into menus and returning to emulation, this bugs was more visible on faster devices on which FPse crashed just after loading ISO or BIOS file or just Restarting.
- Fixed Disc swap problem for games like Legend of dragoon and all others on which it didn't worked.
- Fixed Mdec emulation, which is much more accurate now.

Working on:
- Fix for game Skull monkeys and somes other games.
- Verifying and adding somes others languages posted into specific threads! thanks.
- Adding a factor of zoom for onscreen buttons, from 50% to 150%.


Awesome work Schtruck! :)

I though Xperia touch pad support was going to be in the next version though? I understand why you might not want to go the multiple apk route though as it would cause the hassle of having to maintain two separate builds.

fezzzzzzzza
Junior Member
Posts: 7
Joined: Mon May 30, 2011 4:40 pm
Primary Device: desire hd
Operating System: android
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby fezzzzzzzza » Fri Aug 05, 2011 5:43 pm

what happened to the eboot possibility in the end? is it not happening now.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2041
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Fri Aug 05, 2011 7:14 pm

it's implemented, if i activate it, i won't it support officially.

nix
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Sat Aug 06, 2011 3:28 am
Primary Device: Desire Z
Operating System: Android
ROM: CM7

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby nix » Sat Aug 06, 2011 4:45 am

There's now a way to connect Sixaxis or Dualshock controllers to Android!
https://market.android.com/details?id=com.dancingpixelstudios.sixaxiscontroller

I tried it and it works partially, I can map all buttons just fine but only movement controls seem to work while playing.

Any idea why?

Also, could we get full support somehow including analog sticks?


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron